Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Себе си познай -Главата

ПА3ЕНЕ НА МО3ЪКА

МО3ЪКЪТ НА ЧОВЕКА
Алтернативен линк


ПА3ЕНЕ НА МО3ЪКА




Не е важно, какво е състоянието на външния свят, важно е състоянието на вашия мозък - от него зависи вашето бъдеще. 43.3-14.



Ако не държи в изправност мозъка, човек сам се излага на големи страдания и нещастия. 35-158.



И тъй, здравословното състояние на организма зависи от правилното функциониране на мозъка и от правилното свиване и разпущане на капилярите... С други думи казано: Здравето на човека зависи от неговите добри мисли и чувства. 88-266.



За да бъде мозъкът ви в изправност, ще се пазите от противоречиви мисли. Дръжте в ума си всякога положителни идеи. 80-35.



Понеже вие сте още млади, крехки, вашият организъм не е в състояние да издържа. Вашите мозъци не са тъй гъвкави, за да могат да издържат ония силни движения, които някой път стават в природата. Постоянно трябва да се калявате, но правилно да се калявате. Мозъкът ви трябва да се кали, да стане гъвкав, еластичен, издръжлив, за да можете да използвате теченията в природата, та като влезете в живота, да бъдете приготвени за всички противоречия, които може да срещнете и да излезете победители, а не победени. 76.5-96.



Хубавите мисли привличат енергии, необходими за тониране на мозъка. 68-304.



За да бъде човек добре, хармонично разположен, в двете половини на мозъка му трябва да има противоположно електричество. 71-115.



Лятно време, когато слънцето силно пече върху главата ви, гладете косата си с двете си ръце. Чрез ръцете си вие ще отнемете електричеството от мозъка си и ще избегнете всякакъв слънчев удар. Когато дробовете са здрави, ще бъде здрав и мозъкът. 120-99.



Когато дишането е правилно, и състоянието на мозъка е добро. 35-159.




Ако не държи в изправност мозъка и кожата на тялото си, човек се излага на големи страдания и нещастия. 35-159.



Човек трябва да прекарва поне седем часа от денонощието в тъмнина или в слаба светлина, за да си почине мозъкът му, да не възприема никакви образи и впечатления. 69-286.



Мнозина търсят лесен начин за тониране силите на своя мозък, но по-лесен начин от свързването с Бога няма. Като станете сутрин от сън, помислете една-две минути за Бога, че е вселюбещ, всемъдър всеблаг. Веднага силите ви на мозъка ви ще се регулират и вие ще бъдете готови за работа. 38-127.



Вие ще обръщате внимание на мозъка си. Като станете сутрин и имате в мозъка си, в ума си, тъмнина, ще проектирате мисълта си като че ли от невидимия свят слиза една светла струя. Възприемете я, да влезе в дълбочината на сърцето ви, после я прекарайте през задната, после пред предната част на мозъка. Направете мислено една манипулация и веднага туй мъчно състояние ще изчезне. 120-300.





НАГОРЕ